М’ясо в Україні: хто їсть зі знижкою, а хто – переплачує

Держстат порівняв ціни на українське м’ясо в період з січня по березень цього року. Згідно з розрахунками, в березні подешевшали свинина і курятина.

Так, 1 кг курячої тушки подешевшав до 53,08 грн, а 1 кг курячого філе до 90,07 грн.

Вартість свинини також зменшилася. У січні українці платили за 1 кг продукту 110,2 грн, у березні — 109,8 грн. Таким чином, з початку року свинина незначно, але знизилася.

Поряд з цим в Україні досить відчутно подорожчала яловичина. У січні 2018 українці могли купити 1 кг продукту за 117,1 грн, а в березні за 112,1 грн. Тобто, з початку року вартість яловичини зросла на 5 грн на кілограмі продукту.

Також повідомляється, що за підсумками березня найвища вартість курячої тушки зафіксована в Одеській області — 56,6 грн за кілограм продукту, найнижча у Запорізькій — 51,05 грн.

Порівняно з курятиною, ціноутворення на ринку свинини і яловичини є менш організованим. Наприклад, найвища вартість свинини в Закарпатській області — 122,1 грн за кілограм продукту, найнижча-в Донецькій області — 95,7 грн. Різниця в ціні становить 26,4 грн. А на ринку яловичини цей показник становить 40,2 грн.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *